02. augustus 2018
Barcelona staat bekend om haar ambitieuze plannen voor superblocks, of 'Superilla' in het Catalaans. Een superblock is een manier om in steden met een gridstructuur meer onderscheid aan te brengen tussen stromen en verblijven. Door een aantal bouwblokken samen te pakken, en de verkeersfunctie op de buitenste assen te concentreren, kunnen de wegen binnen de Superilla anders worden ingericht. Bijvoorbeeld als plein, park of speeltuin. Verandering is moeilijk, en het succes is ook een kwestie van...
01. augustus 2018
Taxi's staken in Barcelona. Heel vervelend natuurlijk voor wie met de auto ergens heen moet. Maar voor de rest is het eigenlijk wel lekker rustig.
26. juli 2018
Afgelopen weekend ging de Noord/Zuidlijn open. Vanaf 22 juli 2018 kunnen reizigers na 15 jaar bouwen met de metro van noord naar zuid of andersom reizen. De Noord/Zuidlijn van Barcelona heet lijn 9, of ‘línia nou’ in het Catalaans. Lijn 9 wordt niet met dezelfde big bang in gebruik genomen als de Noord/Zuidijn. Al in 2009 ging een eerste deel aan de noordzijde open. Vervolgens is aan de zuidzijde de verbinding met de luchthaven in 2016 geopend. Aan het deel daartussen wordt nog gewerkt.
18. juli 2018
Terwijl iedereen enorm druk is met MaaS en zelfrijdende auto’s, ontvouwt zich in Barcelona een kleine revolutie met grote kansen.